مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) با ارائة مقاله در همایشهای همسو با مأموریتهای تعریف شده این نهاد، و با هدف مشاركت در مدیریت نظام ملی توليد علم، در این نوع همایشها، شرکت نموده است؛ از جمله:
دومين همايش بينالمللي فلسفة دين به منظور فراهم ساختن زمينة گفتگو و پژوهشهاي بنيادين از سوي انجمن علمی فلسفة دين ايران، در ديماه سال 1392، در ايران برگزار گردید.
هدف اساسي انجمن علمی فلسفة دين ايران، گسترش علمي مباحثات و تحقيقات، در حوزة فلسفة دين، ميان اساتيد و پژوهشگران كشورهای مختلف در این زمینه است. حوزة دين، دغدغة اصلي جوامع و انسانها در نگاه به آينده است. با توجه به محوريت دين و معنويت در دنياي آتي، انجام نشستها و تحقيقات فلسفي در دين، مهمترين رويكردِ همگرايي محسوب ميشود. فلسفه، فرهنگ، سياست و اجتماع، در سدة حاضر، تحت تأثير دين بوده و تأملات در حوزة دين، بيشترين و نيرومندترين تأثيرات را بر جوامع، فرهنگها و انسانها خواهد داشت. الهیات تطبیقی، علم و دین، تنوع ادیان و فلسفه دین و حکمت اسلامی از جمله محورهای این همایش هستند.
در این همایش نیز مقالهای با عنوان «گذر به قرائتی نوین از اگزیستانسیالیسم دینشناخت» از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، به نگارش احمد آکوچکیان و رضوانه دستجانی مورد پذیرش و ارائه قرار گرفت.
همایش جامعه و فضای مجازی، با هدف ارائة دانش نوین تولید شده با رویکرد مسأله محور، در حوزه فضای مجازی و ارتباط آن با جامعه در 27 بهمن 1392 برگزار شد. فضای مجازی به عنوان فضای موازی، متفاوت و مستقل نسبت به فضای واقعی، تحولات زیادی را در همه حوزه های زندگی، از جمله شهرها و اجتماعات، فرهنگ، ارتباطات، اقتصاد و تجارت، مخابرات و بانکداری و امنیت، فراغت و سرگرمی، حوزه عمومی و خصوصی، روانشناسی شخصی و اجتماعی، رشد فردی و اجتماعی، ICT گردشگری، جنگ و دفاع، شخصیت و مصرف، کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده است. ماهیت این تغییرات به حدی پیچیده و شدید است که پی بردن به آنها نیازمند صرف وقت و هزینه پژوهشگران رشته های مختلف علمی، همکاری بین رشته ای و گاه تشخیص و شناسایی روش های تحقیق ویژه است.
محورهای اصلی این همایش عبارتند از: محور اول: فرصت ها و امکانات فضای مجازی، محور دوم: هنجارهای کنشی در فضای مجازی، محور سوم: فرهنگ و فضای مجازی و محور چهارم: روش تحقیق فضای مجازی.
در این همایش نیز مقالهای با عنوان «سامانه کلاننگر احکام فقهی محتوا، منبع، مخاطبان و شاغلان رسانه در فضای مجازی» از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد)، به نگارش احمد آکوچکیان و زهرا نجفی، مورد پذیرش و ارائه قرار گرفت.
همایش بازتاب حکمت اسلامی در هنز و معماری، با هدف فراهم آوردن بستر تعامل اندیشمندان و دانشجویان فعال در حوزههای مختلف هنری و با محوریت حکمت اسلامی، برگزار میگردد. هدف اصلی، شناخت ریشههای تعامل میان حکمت و هنر و جلوههای بروز و ظهور آن، در هنرهای سنتی تا هنر و معماری معاصر است. این همایش به همت انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس و مرکز مطالعات طرح تحول در حوزه علوم انسانی و با محوریت؛ پیوند حکمت اسلامی و هنر ایرانی، بازتاب حکمت اسلامی در شهر ایرانی ـ اسلامی، بازتاب حکمت اسلامی در معماری ایران، بازتاب حکمت اسلامی در هنرهای کاربردی ایران و با محور ویژه بازتاب مضامین قرآنی در هنر و معماری اسلامی، در آذرماه 1392 برگزار گردید.
بازتاب حکمت اسلامی در هنر و معماری، پیوند حکمت اسلامی و هنر ایرانی، بازتاب حکمت اسلامی در شهر ایرانی ـ اسلامی، بازتاب حکمت اسلامی در معماری ایران و بازتاب حکمت اسلامی، در هنرهای کاربردی ایران، از جمله محورهای این همایش است.
در این همایش، مقاله ارائه شده از سوی مرکز تحقیقات استراتژیک توسعه (رشد) به نگارش احمد آکوچکیان و رها سعادتی، با عنوان «چیستی معرفتشناخت حکمت هنر»، جهت ارائه پوستر، مورد پذیرش قرار گرفته است.
اولین همایش بین المللی هفتصدمین سالگرد رحلت سلطانالعارفین و فقیه مجاهد شیخ صفیالدین العلوی الحسینی الموسوی اردبیلی قدس سره، در دیماه سال جاری، در شهر اردبیل برگزار خواهد شد. این همایش با همکاری و مشارکت امام جمعه اردبیل، استاندار، شورای فرهنگی استان اردبیل، کتابخانه ملی ایران، مرکز مطالعات و تحقیقات شیخ صفیالدین اردبیلی و آکادمی مطالعات ایرانی لندن، برگزار میشود. در این همایش، دو مقاله با عناوین «تزیینات چینیخانۀ مجموعه آرامگاهی سید صفیالدین با تأکید بر تزیینات گچبری» و «مطالعۀ تجلی فرم محرابی در آرامگاه سیدصفیالدین اردبیلی»، به نگارش سرکار خانم رها سعادتی، ارائه شده است.
اولین همایش بینالمللی میراث مشترک ایران و هند، با رویکرد تاریخ ادبیات، هنر، علوم و فنون، ادیان، عرفان و فلسفه برگزار میشود. مجمع ذخائر اسلامی و مؤسسۀ تاریخ علم و فرهنگ، نخستین همایش بینالمللی میراث مشترک ایران و هند را، در تاریخ چهارم مهرماه سال جاری، برابر با 26 سپتامبر 2013، با هدف آشنایی با پژوهشهای جدید در گسترۀ ادب و فرهنگ ایران و هند، گفتوگو و تبادل نظر شرکتکنندگان در عرصههای پژوهشی، توجه خاص به حوزههای تطبیقی و میانرشتهای و همچنین ترغیب پژوهشگران جوان به عظمت ادبیات و تاریخ و فرهنگ مشترک ایران و هند، در شهر قم برگزار نمود.